Ossenhaas met Archiducsaus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Description

Een ossenhaas wordt gezien als het meest malse en zachte stuk vlees van een rund. De ossenhaas loopt langs de rug, de lende of de entrecote van het rund. Het rust op de lendenwervels en als de ossenhaas samen met de lende aan deze wervel vast blijft, spreekt men van een T-Bone. Dit omdat deze wervel de vorm van een "T" heeft. 

Ingrediënten :
  • 4 Ossenhaas (250 g/persoon)
  • Sla (Gemengde...)
  • Kerstomaat
  • 1/2 Ui
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Mayonaise
  • De Archiducsaus
  • 500 cans Champignon
  • Boter
  • Whisky (Een scheutje...)
  • Wijn (Witte... of Madeira)
  • 3 dl Bouillon (Vlees...)
  • 3 dl Room
  • Roux (Bruine...)
Bereiding :
  1. Snijd de champignons in 8 en bak ze aan in bruine boter, kruid met peper en zout. Flambeer de champignons met whisky, doe er witte wijn of Madeira bij en vleesbouillon.

  2. Haal de champignons er uit en laat tot de helft inkoken. Voeg er room bij en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte of gebruik bruine roux.

  3. Verwarm de champignons en breng op smaak met peper en zout.

  4. Bak het vlees naar smaak.  Nappeer de saus over het vlees of serveer ze in een kommetje.