Zure haringsalade

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Haring (Zure...)
  • 4 Augurk (Kleine...)
  • 1 Ui
  • 2 Lente-ui
  • 1 Appel
  • 1/2 Citroen
  • 1 dl Room
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 el Azijn (Witte wijn...)
  • 1 el Mierikswortel
  • 3 el Olie (Maïs...)
  • zout
  • Peper
  • Dille
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Snijd de haring in grove stukjes, de augurken in plakjes, de ui in ringen en de appel in blokjes. Besprenkel alles met enkele druppels citroensap.

  2. Doe de room, yoghurt, azijn, mierikswortel en olie samen en smaak af met peper en zout. Doe er de haringsalade bij en plaats de mengeling ongeveer 2 uren in de koelkast om de smaken te mengen.

  3. Dien op in kleine glaasjes en versier met een takje dille. Geef er een sneetje brood bij.