Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zoet-zure saus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de ananasblokjes uitlekken. Bewaar het sap.

  2. Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s in blokjes. Hak het pepertje fijn. Stoof de ui glazig in een (wok)pan met arachideolie. Voeg de paprikablokjes en de chilipeper toe. Roerbak 3 à 5 minuten mee. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.

  3. Blus met de wijnazijn en laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg dan de bouillon en het ananassap toe. Laat opnieuw inkoken tot de saus stroperig wordt, bind eventueel bij met wat maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Roer de blokjes ananas door de saus en laat nog even doorwarmen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.