Zeetong meunière met botersaus
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en draai ze door een roerzeef (passe-vite). Meng de eierdooiers erdoor. Kruid met pezo en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven op 180° C. Vul een spuitzak met de puree en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 min. kleuren in de oven.
-
Maak de sla schoon, spoel en zwier droog. Spoel en halveer dde kerstomaatjes. Maak een salade van de sla en de tomaatjes. Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
-
Spoel de zeetongen, dep ze droog met keukenpapier en kruid met pezo. Snij 1 citroen in partjes en pers de andere uit.
-
Bak de vis ongeveer 3 min. per kant in een antiaanbakpan met wat olijfolie. Voeg enkele flinke klonten boter toe en zet het vuur zacht. Keer de vis nog eens om en besprenkel met citroensap.
-
Serveer de zeetong met een flinke lepel botersaus, de salade, de pommes duchesse en een partje citroen.