Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 800 gr Aardappel (Vastkokende 'corne de gatte' of 'ratte de touquet')
  • 50 gr Boter
  • Panko (of Paneermeel)
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Graanmosterd
  • 600 gr Zeeduivel
  • 2 Bussel Waterkers
  • 1 Sjalot
  • 1 teentje Look
  • 4 Ei
  • 3 el Zure Room
Bereiding :
  1. 1. Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.

  2. Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.

  3. Verdeel de zeeduivel in gelijke porties en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de stukken vis kort in de hete boter. Schik de vis in een ovenschaaltje en verdeel de mosterdkorst over de vis. Houd de ovenschaal nog even apart.

  4. Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.

  5. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze even onder koud water en pel ze.

  6. Snijd de sjalot fijn en plet de look. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Snijd de aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de sjalot en de look.

  7. Schuif de vis onder de grill. Houd dit goed in het gaten en speel wat met de plaatsing: wanneer de vis te snel gaart of korst, zet je de vis een niveau lager in de oven.

  8. Kook de eitjes zacht in 6 minuten.

  9. Voeg de zure room toe aan de aardappelen en ga er kort met een pureestamper door. Snijd de waterkers grof en meng hem onder de aardappelen. Laat het geheel nog even opwarmen en kruid met peper en zout.

  10. Haal de vis uit de oven en pel de eitjes.

  11. Schep een lepel geplette aardappel met waterkers op een bord, leg er een stuk vis bij en werk af met een zachtgekookt eitje.