Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
    De Zeeduivel
  • 600 gr Staartvis (Filet van... =Zeebaars)
  • 100 gr Garnalen (Gepelde...)
  • 2 Citroen (Onbehandelde)
  • 250 gr Rijst (Wilde...)
  • 4 dl Visfond (Bokaal)
  • 1 blokje Bouillon (Tuinkruiden...)
  • 4 takje Tijm
  • 1 bakje Dille (Verse...)
  • 4 blad Laurier
  • Zout
  • Peper
  • De Saus
  • 1 Appel (Dikke)
  • 125 gr Yoghurt (Volle...)
  • 2 tl Mierikswortel
  • De Salade
  • 3 stengel Selder (Witte)
  • 2 Avocado
  • 2 Bosje Radijs
  • 1 Venkel (knol)
  • 2 el Olie (Notenolie)
Bereiding :
    Voorbereiding
  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in porties (voor een buffet: kleine porties maken).

  2. Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere citroen uit.

  3. Snij de radijzen in 4.

  4. Snipper de dille fijn.

  5. Snij de venkelknol en de takjes selder in heel fijne staafjes.

  6. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Rasp de appel zonder hem te schillen en besprenkel met de andere helft van het citroensap.

  8. Bereiding
  9. Leg de stukjes staartvis in een ovenschotel en leg op elk stuk een 1/2 laurierblaadje, 1/2 takje tijm en een 1/2 schijfje citroen. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond langs.

  10. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.

  11. Breng water aan de kook samen met 1 blokje tuinkruidenbouillon en kook de rijst gaar in deze bouillon (kooktijd: zie verpakking van de rijst).

  12. Meng de venkel en de selder met de radijzen en de avocadoblokjes. Besprenkel met de notenolie en kruid met peper en zout.

  13. Meng de geraspte appel met de mierikswortel en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking
  15. Verdeel het slaatje over een schotel, leg de stukjes vis naast elkaar en lepel er wat saus over.

  16. Versier de stukjes vis met wat grijze garnalen en fijngesnipperde dille.

  17. Serveer met de wilde rijst.