Zeeduivel met appel-mierikswortelsausje
Ingrediënten :
De Zeeduivel
De Saus
De Salade
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in porties (voor een buffet: kleine porties maken).
-
Snij 1 citroen in schijfjes en pers de andere citroen uit.
-
Snij de radijzen in 4.
-
Snipper de dille fijn.
-
Snij de venkelknol en de takjes selder in heel fijne staafjes.
-
Snij de avocado's in blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
-
Rasp de appel zonder hem te schillen en besprenkel met de andere helft van het citroensap.
Bereiding
-
Leg de stukjes staartvis in een ovenschotel en leg op elk stuk een 1/2 laurierblaadje, 1/2 takje tijm en een 1/2 schijfje citroen. Kruid met peper en zout. Giet er de visfond langs.
-
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en schuif in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Breng water aan de kook samen met 1 blokje tuinkruidenbouillon en kook de rijst gaar in deze bouillon (kooktijd: zie verpakking van de rijst).
-
Meng de venkel en de selder met de radijzen en de avocadoblokjes. Besprenkel met de notenolie en kruid met peper en zout.
-
Meng de geraspte appel met de mierikswortel en de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Afwerking
-
Verdeel het slaatje over een schotel, leg de stukjes vis naast elkaar en lepel er wat saus over.
-
Versier de stukjes vis met wat grijze garnalen en fijngesnipperde dille.
-
Serveer met de wilde rijst.