Zeebarbeel, artisjokpuree, ansjovis en sjalottenolie

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 zeebarbeel
  • 3 Artisjok (...bodems)
  • 1/2 Citroen
  • 3 Aardappel
  • 8 Ansjovis
  • Olijfolie
  • Balsamico (Ingekookte...)
  • Sla (Rucola, Munt, Basilicum, spinazie, enz.)
  • De Vinaigrette
  • 2 Sjalot (Fijngesneden)
  • Peper
  • Zout
  • 4 el Azijn (Witte wijn...)
  • 1 dl Olijfolie
Bereiding :
  1. Maak eerst de vinaigrette (de dag ervoor) : meng 2 heel fijngesneden sjalotten met voldoende pezo , azijn en olie

  2. Kook de artisjokbodems en de aardappelen gaar in gezouten water met enkele druppels citroensap. (Komen de artisjokbodems uit een bokaal: voeg ze bij de aardappelen als deze bijna gaar zijn). Pureer beiden en breng op smaak met peper en zout en 2 el olijfolie.

  3. Kruid de zeebarbeelfilets en bak ze op het vel in olijfolie. Draai de filets na 5 min. Om en laat ze verder garen zonder vuur.

  4. Maak een frisse salade : kuis de kruiden en meng ze door elkaar.

  5. Dresseer het bord : maak in het midden een torentje puree, leg daar de visfilets op en druppel er weinig balsamico over, verdeel de ansjovisfilets erop. Schik er een toefje salade bovenop en werk af met een flinke lepel vinaigrette.