Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeebarbeel, artisjokpuree, ansjovis en sjalottenolie

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Maak eerst de vinaigrette (de dag ervoor) : meng 2 heel fijngesneden sjalotten met voldoende pezo , azijn en olie

  2. Kook de artisjokbodems en de aardappelen gaar in gezouten water met enkele druppels citroensap. (Komen de artisjokbodems uit een bokaal: voeg ze bij de aardappelen als deze bijna gaar zijn). Pureer beiden en breng op smaak met peper en zout en 2 el olijfolie.

  3. Kruid de zeebarbeelfilets en bak ze op het vel in olijfolie. Draai de filets na 5 min. Om en laat ze verder garen zonder vuur.

  4. Maak een frisse salade : kuis de kruiden en meng ze door elkaar.

  5. Dresseer het bord : maak in het midden een torentje puree, leg daar de visfilets op en druppel er weinig balsamico over, verdeel de ansjovisfilets erop. Schik er een toefje salade bovenop en werk af met een flinke lepel vinaigrette.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.