Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeebaars met spitskool en kappertjes, mousseline van graanmosterd en gepaneerde spruitjes

Ingrediënten :

De zeebaars

de Mousseline

De gepaneerde spruitjes

Bereiding :

  1. De Kroketjes en de spruitjes

    a) Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water.

    b) Kuis de spruitjes en kook ze gaar in kippenbouillon, laat schrikken.

    c) Bak het fijngesneden gerookt spek kort aan.

    d) Maak een droge aardappelpuree.
    e) Voeg er de eierdooier, kaas, spek, nootmuskaat en pezo toe.

    f) Meng de spruitjes eronder. Laat dit afkoelen en maak er bolletjes van.

    g) Paneer de kroketjes i n losgeklopt eiwit en paneermeel.

  2. De Mousselinesaus

    a) Meng water en wijn met eierdooiers en kop dit geheel tot een luchtig schuim op een
    middelmatig vuur.

    b) Wanneer je de bodem van de kookpan begint te zien roer je de boter er stuk voor stuk door

    c) Werk af met graanmosterd en een scheutje room. Kruid met peper en zout.

  3. De Spitskool

    a) Snijd de spitskool en de uien in fijne reepjes en stoof ze 15 min. in boter op een laag vuur.

    b) Voeg er de kappertjes aan toe en breng op smaak met peper en zout.  Snij de bieslook in lange staafjes en meng dit onder de spitskool.

  4. Afwerking

    a) Snijd de spitskool en de uien in fijne reepjes en stoof ze 15 min. in boter op een laag vuur. Voeg er de kappertjes aan toe en breng op smaak met pezo. Snij de bieslook in lange staafjes en meng dit onder de spitskool.

    b) Bak de zeebaars mooi een in een weinig boter en kruid ze.

    c) Bak de kroketjes in een friteuse van 180° C en leg ze op absorberend papier

    d) Verdeel de spitskool (verwijder het overtollig vocht) over 4 warme borden. Leg er een visfilet bovenop en werk af met de mosterdmousseline en een takje groen. Geef er spruitjeskroketten bij.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.