Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zeebaars met preisaus en garnalen

Zeebaars met preisaus en garnalen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de aardappeltjes ongeschild gaar in gezouten water.

  2. Stoof de sjalot, look en prei aan in een klontje boter. Voeg de fijngehakte champignons toe eens de prei gaar is. Doe er vervolgens de room en het blokje visbouillon bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de saus inkoken.

  3. Meng de sla met de mozzarellabolletjes, de cranberries, olijfolie, zout, peper en het sap van een halve limoen.

  4. Bak de zeebaarsfilets in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.

De Afwerking

  1. Werk net voor het serveren de saus af met citroensap en grijze garnalen.

  2. Schep de zeebaarsfilets op een bord en overgiet ze met de preisaus.

  3. Serveer samen met de gekookte aardappeltjes en de salade.

  4. De video van dit recept is te bekijken op :
    https://www.youtube.com/watch?v=vTjPWktDdkM

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.