Zarzuela met heek (Zazuela con Merluza)

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 600 g Heekfilet (zonder vel en in stukken)
  • 1/2 Sinaasappel (Sap van... en rasp)
  • 3 el Olijfolie
  • 1 Ui (Grote..., grof gesnipperd)
  • 2 teentjes Look (Fijngehakt)
  • 2 Paprika (Rode punt...in stukjes)
  • 400 g Tomaat (in stukjes)
  • 1/2 el Paprika (...poeder)
  • 2 el Oregano (Verse...fingehakt)
Bereiding :
  1. Wrijf de stukken heek in met zout, peper en sinaasappelsap en laat ze 10 minuten liggen.

  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika in 4 minuten zachtjes gaar. Schep de tomaat met de paprikapoeder en sinaasappelrasp, wat versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels oregano erdoor. Verwarm alles op matig hoog vuur tot het een lekker dikke en rulle saus wordt.

  3. Leg de stukken heek in de saus en laat de vis in 6-8 minuten gaar worden. Roer liever niet, want dan valt de vis uit elkaar.

  4. Serveer de zarzuela in warme diepe borden. Lekker met rijst.