Zalmburger met mangosalade

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 400 g Zalm
  • 1/2 Ui (Rode, middelgrote...)
  • 2 el Brood (...kruim)
  • 1 el Mosterd (Graan...)
  • 1 Ei
  • 1 teentje Look
  • 1 tl Koriander
  • Olijfolie
  • De Salade
  • 1/2 Mango (Niet te rijp)
  • 1/2 Ui (Rode...)
  • 1/2 Pepertje (Pikant...)
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Suiker (Bruine...)
  • 1 el Limoen (Sap van...)
  • 1 handvol Sla (Noten...)
  • 5 blaadjes Munt
  • 5 blaadjes Koriander
  • 2 dl Yoghurt
Bereiding :
  1. Snijd de zalm in stukken en hak deze fijn met look en de helft van de rode ui. Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe. Meng alles onder elkaar en breng op smaak met peper en zout. Doe er enkele druppels olijfolie bij.

  2. Verdeel het mengsel in gelijke porties en bak de zalmburgers 4 min. langs beide kanten in olijfolie.  Gebruik een anti-aanbak-pan.

  3. Maak de salade : snijd de mango, ui en rode peper (ontdaan van zaadjes) in grove brunoise en meng er de overige ingrediënten onder.

  4. Verdeel de salade over 4 borden en leg er de warme zalmburger bij. Serveer onmiddellijk.