Zalm met basilicum en Parmezaan kaas

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Zalm (...mootjes 80 g/persoon)
  • 4 el Tomaat (Zongedroogde...)
  • 50 g Boter
  • 50 g Kaas (Parmezaanse, geraspte...)
  • 10 blaadjes Basilicum
  • 2 takjes Tijm
  • 1/2 tl Paprika (...poeder)
  • Peper (Cayenne...)
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • Zout
  • Peper
  • 200 g Pasta
  • Olijfolie
  • 8 blaadjes Rucola (of spinazie)
Bereiding :
  1. Snijd de basilicum fijn met een scherp mes. Meng de zachte boter met de geraspte Parmezaan kaas, basilicum, een snuifje tijm, paprikapoeder, cayenne en peper en zout.

  2. Schik de zalm in een ovenschotel en strijk de vis in met een laag van de botermengeling. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel die tussen de vis. Giet er witte wijn en olijfolie over en dek af met aluminiumfolie.

  3. Plaats de schotel 15 min. in een voorverwarmde oven van 200C.

  4. Kook de pasta gaar in gezouten water, giet af en roer er weinig olijfolie door. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rucola met de pasta en leg dit meteen in het midden van een warm bord. Plaats er een stukje zalm bovenop en giet er saus en tomaten over.

  6. Werk af met een blaadje rucola of spinazie.