Zalm in papillot met mierikswortelroom

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Zalm (...moten - 140 g/persoon)
  • 2 stengel Selder (Bleek...)
  • 2 Sjalot
  • 100 gr Sojascheuten
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Sojasaus (Enkele druppels)
  • 30 gr Mierikswortel (Vers of verwerkt)
  • 1/2 dl Room
  • Koriander
  • Rijst (Basmati...)
  • 1/2 Paprika (Rode...)
  • 2 dl Bouillon (Vis...)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Snijd de stengels bleekselder in een fijne julienne en blancheer die beetgaar in gezouten water. Dit is niet nodig wanneer de julienne zeer fijn gesneden is. Pel de sjalotjes en maak er fijne ringen van.

  2. Rol een stuk aluminiumfolie open, wrijf het in met olijfolie en verdeel er de sjalotten en bleekselder over. Leg daarop de drooggedepte zalm en kruid voldoende met peper en zout. Verdeel de sojascheuten en rucola erover. Druppel er olijfolie en sojasaus over en verpak de zalm voorzichtig luchtdicht door de randen dicht te plooien.

  3. Kook de rijst gaar in visbouillon en roer er aan het einde de paprika, in brunoise gesneden, door. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven op 190° C. en plaats de papillotten op een bakplaat gedurende 15 min. in de oven

  5. Klop de room half stijf en roer er de mierikswortel doorheen.

  6. Leg de papillot op een warm bord en geef er een kleine insnijding in. Doe er een lepel mierikswortelroom over en werk de smeltende room af met enkele fijngesneden blaadjes koriander. Serveer er een torentje rijst bij.