Zachtgekookt eitje met Krokantje van grijze garnalen en prei

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Ei
  • 100 g Garnalen
  • 1 Prei (Wit van...)
  • 4 Filodeeg (...vellen)
  • Boter
  • 1 tl Curry
  • Olie (Arachide...)
  • Azijn (Sherry...)
  • 1 Ei
  • Paneermeel (...met kruiden)
  • Azijn
  • Boterpapier
  • Peper
  • Zout
Bereiding :
  1. Was de prei en snijd deze in fijne ringen. Stoof ze aan in arachideolie en blus met enkele druppels sherry-azijn, bestrooi met currypoeder en kruid met peper en zout. Houd apart.

  2. Neem een vel filodeeg en bestrijk het met gesmolten boter, leg er een tweede vel op en bestrijk opnieuw.

  3. Meng de garnalen onder de prei en schik dit op de filodeeg ( 2 cm. van de rand blijven ) zodat je er 4 mooie cilinders van maakt. Bestrijk nogmaals met boter.

  4. Leg de cilinders op boterpapier en bak deze gedurende 10 min. krokant bruin in een voorverwarmde oven van 200°C.

  5. Kook de eieren 5 min. in gezouten water met een scheutje azijn en pel ze voorzichtig. Paneer de eieren tweemaal en bak ze lichtbruin in frituurvet van 180°C.

  6. Serveer het eitje in een klein glaasje samen met de prei-garnaalrol