Zachte Oosterse tomatensoep

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 400 g Tomaat (Gepelde uit blik)
  • 1 Banaan
  • 1 l Bouillon (Groenten of kippen...)
  • 1 el Bloem
  • 1 el Boter
  • 2 el Room
  • 1 tl Curry (Poeder)
  • 1 el Peterselie (Fijngehakt)
  • Peper
Bereiding :
  1. Smelt de boter in een kookpot en voeg vervolgens de bloem toe. Laat even bakken terwijl u blijft roeren.

  2. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de banaan (in schijfjes gesneden) en laat 1 min. goed doorwarmen.

  3. Voeg de bouillon en het kerriepoeder toe, dek af en laat gedurende 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  4. Mix de soep fijn, leng eventueel aan met wat water en breng op smaak met peper.

  5. Breng tot net tegen het kookpunt en werk af met de room en de fijngehakte peterselie (niet meer laten koken).