Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Yoghurtmousse met banaan en esdoornsiroop

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm een weinig yoghurt op met de suiker tot deze gesmolten is en roer er de geweekte gelatineblaadjes onder. Meng dit door de rest van de yoghurt.

  2. Klop de slagroom luchtig en stijf met bloemsuiker en schep dit door de yoghurt. Laat alles opstijven in glaasjes.

  3. Pel en snijd de bananen in dikke plakjes en bak ze mooi bruin in weinig boter.

  4. Verdeel de schijfjes banaan over de yoghurtmousse en overgiet met de esdoornsiroop.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.