Wortelsoep met sinaasappel en gember

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 750 g Wortel
  • 1 l Bouillon (Kippen...)
  • 1 Ui (Rode...)
  • 1 teentje Look
  • 4 cm Gember
  • 2 Sinaasappel
  • 2 el Honing (Vloeibare...)
  • 1/2 Limoen
  • 2 el Room
  • Olijfolie
  • Peterselie (Platte...)
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Schil en snijd de wortelen in plakjes, snijd de ui in ringen en rasp 1 stukje gember. Fruit de ui gedurende 5 min. in olijfolie. Voeg de wortelen, look en gember aan toe en laat alles 10 min. stoven op een laag vuur met een deksel erop. Roer af en toe om.

  2. Maak fijne zestes van de schil van een ½ sinaasappel en pers ze allebei uit. Doe dit samen met kippenbouillon bij de wortelen. Kooktijd : 25 min.

  3. Schil het tweede stukje gember en snij er dunne plakjes van. Bak de plakjes in hete olijfolie mooi bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Mix de soep en breng ze op smaak met honing, peper en zout en enkele druppels limoensap.

  5. Serveer de soep in warme borden. Maak met de honing, room en olijfolie fijne streepjes in de soep. Leg er enkele schijfjes gember en enkele blaadjes platte peterselie in. Geef er stokbrood bij.