Wortelsoep met jonagold en selderijolie

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1 Aardappel
  • 1 Ui
  • 6 Wortel
  • 2 Appel (Jonagold)
  • 1,5 l Bouillon (Kippen...)
  • 2 el Curry
  • 2 stengel Selder
  • 1 dl Olie (Arachide...)
  • 1 takje Groen (Voor de versiering)
  • Boter
Bereiding :
  1. Schil de aardappel, wortelen en appelen en snijd die samen met de ui in een grove brunoise. Stoof alles aan in boter zonder te bruinen.

  2. Bevochtig met de kippenbouillon en laat 30 min. koken

  3. Mix het geheel en breng op smaak met peper en zout en curry.

  4. Schil de selderij en snijd hem heel fijn. Mix dit in een keukenrobot samen met de arachideolie.

  5. Serveer de soep, besprenkel met de selderijolie en versier met een takje groen.