Wortelblokjes geparfumeerd met komijn, scampi’s in tempura
Ingrediënten :
De Tempura
Bereiding :
-
Schraap de wortelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Snijd de ui en look fijn.
-
Verwarm 2 el olijfolie en fruit er ui en knoflook in. Voeg de komijn en honing toe en bevochtig met 2 dl water. Kruid goed af met peper en zout. Breng aan de kook.
-
Voeg de wortelen en de helft van de bladpeterselie toe. Laat ongeveer 20 min. koken op een middelmatig vuur. Giet af en roer er de resterende bladpeterselie en een zeer fijngesneden sjalotje door. Houd warm.
-
Maak de tempura : meng bloem, maïzena, eidooier en witte wijn stevig door elkaar en meng er bruisend water onder. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar koel.
-
Pel en ontdarm de scampi’s en haal ze één voor één door de tempura en leg ze onmiddellijk in heet frituurvet. Bak deze tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Trek enkele streepjes honing op 4 borden en verdeel de wortelen. Schik er de scampi’s op en versier met een takje bladpeterselie.