Snij de kalkoenfilet in repen. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, het gemberpoeder, wat peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 15 minuten marineren.
Maak de zoetzure saus. Voor het recept: zie https://receptenvoorthuis.be/recipe/zoet-zure-saus/
Spoel de sojascheuten en de peultjes. Schil de wortelen en trek ze met de dunschiller in slierten. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.
Verhit wat olie in de wok en fruit de ui. Doe er ¾ van de lente-ui bij. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en roerbak 3 minuten. Schep er de wortels door en roerbak nog 1 minuut. Neem de groenten uit de wok en hou ze even apart.
Dep de kalkoenreepjes droog en wok ze in wat extra olie. Voeg de groenten, saus en ketchup toe en laat nog 3 minuten verwarmen. Werk af met de rest van de lente-ui. Serveer met rijst.