Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Wokschotel met kalkoen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij de kalkoenfilet in repen. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, het gemberpoeder, wat peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 15 minuten marineren.

  2. Maak de zoetzure saus.  Voor het recept: zie https://receptenvoorthuis.be/recipe/zoet-zure-saus/

  3. Spoel de sojascheuten en de peultjes. Schil de wortelen en trek ze met de dunschiller in slierten. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.

  4. Verhit wat olie in de wok en fruit de ui. Doe er ¾ van de lente-ui bij. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en roerbak 3 minuten. Schep er de wortels door en roerbak nog 1 minuut. Neem de groenten uit de wok en hou ze even apart.

  5. Dep de kalkoenreepjes droog en wok ze in wat extra olie. Voeg de groenten, saus en ketchup toe en laat nog 3 minuten verwarmen. Werk af met de rest van de lente-ui. Serveer met rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.