Wok met gemarineerd rundvlees en kastanjechampignons

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 600 g Runderreep (Gemarineerde...)
  • 400 g Wokmix (...groenten)
  • 300 g Champignon (Gesneden kastanje...)
  • 300 g Sojascheuten
  • 1 Limoen
  • 1 bosjes Koriander
  • 1 teentjes Look
  • 250 g Rijst (Basmati...)
  • 30 g Noten (Cashew...)
  • 6 el Woksaus (Ketjap Sesame)
  • 2 el Olie (Arachide...)
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
    Voorbereiding:
  1. - Snipper het knoflook fijn.
    - Pers de limoen.
    - Hak de cashewnoten grof.
    - Hak de koriander grof en hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  2. Bereiding:
  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  4. Verhit intussen een wok met antiaanbaklaag of een grote kookpot met dikke bodem. Rooster de cashewnoten 2 à 3 min. goudbruin zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  5. Verhit 1 eetl. arachideolie in dezelfde wok of kookpot en bak de runderreepjes 2 à 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de sojascheuten toe. Roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de rijst samen met de runderreepjes onder de groenten en roerbak alles 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  8. Meng de woksaus, wat limoensap en de grofgehakte koriander onder de rijst en kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met de geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes.