Witloofsoep met gerookte zalm en spekblokjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 Ui
  • 6 stronken Witloof
  • 6 sneetjes Spek (Gezouten...)
  • 1 sneetje Zalm (Gerookte...)
  • Boter
  • 1,5 l Bouillon (Vlees...)
  • 2 Bouillon (...blokjes)
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl Room
  • Bieslook
Bereiding :
  1. Maal een sneetje gerookte zalm in de blender. Sla de room op tot die aan de garde blijft hangen en kruid met peper en zout. Doe beide ingrediënten samen en laat afkoelen in de frigo.

  2. Snij de ui en 4 stronkjes witloof grof en stoof die aan in boter zonder te bruinen. Voeg er de bouillon bij en laat ongeveer 15 min. koken op een zacht vuurtje.

  3. Mix de soep. Snij de overige 2 stronkjes in fijne reepjes. Snij ook het spek in reepjes en bak deze kort aan. Voeg die bij de soep. Laat nogmaals doorkoken.

  4. Serveer de soep in een warm diep bord. Leg in het midden een quenelle van zalm en strooi er bieslook over.