Witloof en geitenkaaspakketje

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 srronk Witloof
  • 100 gr Geitenkaas
  • 4 el Honing
  • 3 Filodeeg (...vellen)
  • 75 gr Boter (Gesmolten...)
  • Zout
  • Peper
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Balsamico (Ingekookte...)
  • Boterpapier
Bereiding :
  1. Haal de bittere kern uit het witloof en snijd het in ringen. Bak het kort aan in wat olijfolie en breng op smaak met pezo.

  2. Leg het filodeeg open op het aanrecht. Snijd 16 vierkanten van 10 op 10 cm. Leg ze per 4 mooi op elkaar en strijk ze tussen elk laagje in met gesmolten boter.

  3. Neem 4 ovenvaste schaaltjes en wrijf ze in met boter. Druk het filodeeg aan in de vormen en laat de blaadjes los komen om een mooie bloem te bekomen.

  4. Verdeel het witloof over de vormen en schik er telkens 2 plakjes geitenkaas op. Druppel wat honing erover en kruid met peper en zout.

  5. Zet de filodeegjes op boterpapier gedurende 8 à 10 min. in een voorverwarmde oven van 190° C.

  6. Schik de pakketjes op de borden en trek streepjes met honing en balsamico. Strooi er fijngesnipperde rozemarijnblaadjes over.