Wildekruidensalade met gevulde tomaat en Breydel ham
Ingrediënten :
De Vinaigrette
Bereiding :
-
Kuis en spoel de salade en de kruiden voorzichtig. Maak de vinaigrette. Meng alles voorzichtig in een slakom. Kruid met peper en zout.
-
Snijd het hoedje van de tomaat, verwijder het vruchtvlees en laat uitlekken op keukenpapier. Maak dobbelsteentjes van het toostbrood en bak ze krokant in olijfolie. Snijd de mozzarella in blokjes en meng die met de afgekoelde croutons en een beetje olijfolie. Controleer de smaak en vul de tomaten op met deze vulling. Plaats de tomaat gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 180C.
-
Bak de scampi’s in olijfolie gaar. Kruid met zout, pikante en Provençaalse kruiden. Doe hetzelfde met de, in stukjes gesneden, ham.
-
Leg een torentje salade in het midden van een bord en plaats de tomaat erop. Verdeel de scampi’s en ham rond de salade. Geef er stokbrood bij.