Breng 3 L water aan de kook met daarin de witte wijn, tijm, laurier, peper en zout. Leg er de kip in, dek af en laat zachtjes gaar sudderen gedurende 45 min. à 1 u. Zet koel weg tot de volgende dag.
- Snij de wortelen en de selder in kleine stukjes, de prei in fijne ringetjes.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de champignons in 2 of in 4.
- Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de gesnipperde ui glazig. Doe er de rest van de groenten bij, dek af en laat gedurende 10 à 15 min. stoven.
Schep het gestolde vet van het kookvocht en haal er de kip uit. Snij in stukken. Doe het kippenvlees weer in de bouillon en verwarm zachtjes.
Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en doe er de bloem bij. Meng goed en laat even bakken. Giet er al roerend beetje bij beetje door een zeef kippenkookvocht bij en roer tot een gladde, lichtgebonden saus. Doe er de gestoofde groenten bij en de peterselie of de diepgevroren bolletjes kervel.
Klop in een soepterrine de eidooier met de room los en meng er het citroensap door. Kruid met peper en zout. Giet er de groentesaus bij en meng goed. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Leg enkele stukken kip in diepe borden en schik er stukjes gekookte aardappel rond. Schep er de groentesaus over.