Warme appeltaart met coulis van bosbessen

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 6 Appel (Golden, Jonagold...)
  • 1 Bladerdeeg (Vel...)
  • 100 g Marsepein
  • 100 g Amandel (...poeder)
  • 5 el Kirsch
  • 1 Ei
  • Suiker
  • 1 mespunt Kaneel
  • Boter
  • 100 g Bosbessen (of rode vruchten)
  • 30 g Bloemsuiker
  • 3 el Crème de Cassis
  • 1 dl Room
  • 50 g Bloemsuiker
Bereiding :
  1. Bosbessencoulis bereiden : mix de bosbessen samen met de bloemsuiker en werk af met crème de cassis.

  2. Maak een taartvulling : snij 3 appelen in fijne brunoise en stoof die gaar in een klontje boter. Haal van het vuur en doe er marsepein, amandelpoeder en kirsch bij en roer stevig om.

  3. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een ingeboterde taartvorm. Besmeer het middenin met de taartvulling en beleg het dakpansgewijs met geschilde partjes appel. Bestrooi alles met suiker en kaneel en leg er verdeeld enkele klontjes boter op.

  4. Bestrijk de randen met een losgeklopte eidooier (overtollig bladerdeeg wordt weggesneden) en bak de taart 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Serveer de appeltaart warm met slagroom en coulis van bosbessen.