Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Warme aardappelsalade

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.

  2. Snij de paprika in reepjes.

  3. Snij de spinazie grof.

  4. Snipper het pepertje (haal eerst de zaadjes eruit).

  5. Snij het knoflook in plakjes.

  6. Snij de tomaten in partjes.

Bereiding

  1. Meng de tomaten met 1 kl sesamolie en voeg balsamico bij naar smaak. Kruid met peper en zout.

  2. Roerbak in 1 tl sesamolie, de aardappelen samen met de chilipeper en de knoflook
    gedurende ca. 6 min.

  3. Voeg hieraan de spinazie en de paprika toe en laat die even meebakken.

Afwerking

  1. Schep de groenten uit de wok en meng ze met de tomaten.

  2. Laat de smaken nog even intrekken gedurende 10 minuten en serveer.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.