Vruchtensalade met yoghurt en coulis van bosvruchten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • Fruit (Assortiment van 100 g/Persoon)
  • 2 el Munt (Fijngesneden)
  • 1 el Basilicum (Fijngesneden)
  • 1 dl Yoghurt
  • 1 tl Suiker (Vanille...)
  • 100 gr Bosvruchten (Rode... uit diepvries.)
  • 3 el Bloemsuiker
  • Crispy flakes
  • scheutje Batida de Coco
Bereiding :
  1. Versnijd het fruit in mooie stukken :
    - Appelen en peren niet schillen maar wel spoelen en in maantjes snijden.
    - Druiven in 2 en ontpitten.
    - Meloen en ananas schillen en in blokjes.
    - Kiwi schillen en in schijfjes.
    - Zacht fruit mag er pas op het laatste bijgevoegd worden.

  2. Mix de rode bosvruchten met bloemsuiker en ½ dl water, pers uit door een fijne zee

  3. Maak de kruiden proper, trek de blaadjes er af en snijd ze fijn. Meng de yoghurt met vanillesuiker.

  4. Meng het fruit met fijngesneden kruiden en yoghurt; parfumeer het geheel met weinig Batida de Coco en verdeel over 4 hoge glazen. Giet er 1 el coulis over en werk af met een laagje crispy flakes.