Voorjaarsminestrone

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 1/4 Venkel
  • 1/4 Bloemkool
  • 1/2 Courgette
  • 2 teentjes Look
  • 1 bosje Lente-ui
  • 50 g Bonen (Princesse...)
  • 50 g Bonen (Snij...)
  • 50 g Erwten
  • 50 g Asperge (Groene...)
  • 2 Tomaat
  • 50 g Pasta
  • 1 el Basilicum
  • 1 el Bieslook
  • 1/2 l Bouillon (Kippen...)
  • 1 l Bouillon (Groenten...)
  • 4 el Pesto (Groene...)
  • Olijfolie
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Versnijd de groenten :
    - De venkel in dunne schijfjes.
    - De bloemkool in kleine bloempjes.
    - De courgette in julienne.
    - De knoflook wordt in fijne brunoise gesneden.
    - De lente-uitjes worden in fijne ringetjes gesneden.
    - De fijne boontjes opkuisen en in 2 snijden.
    - De snijbonen worden schuin fijngesneden.
    - De asperges worden ontdaan van de harde onderkant en in dunne plakjes van 4 cm. gesneden.
    - De tomaat wordt in blokjes gesneden (haal er eerst het vruchtvlees uit)

  2. Verhit olijfolie in een kookpot en roer de knoflook, lente-ui en venkel door. Fruit die gedurende 5 min. zonder te bruinen.

  3. Doe de rest van de versneden groenten (behalve de tomaten) erbij en giet er bouillon bij. Doe er na 5 min. de pasta bij. Laat alles 10 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes er aan het einde bij.

  4. Serveer de soep in warme borden en strooi er fijngesneden bieslook en basilicum over. Leg op elk bord een lepel pesto in het midden. Dien warm op met stokbrood.