Vleestomaten, basilicum, ham en zachte kaas op toast

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 8 Toasten
  • 4 sneetjes Ham (Gekookte...)
  • Kaas (Zachte kaas (Camembert, Brie...))
  • 2 Tomaat (Vlees...)
  • 1 bosje Basilicum (Verse...)
  • 1 teentje Look
  • Olijfolie
  • Provencaalse kruiden
  • Zout
  • Peper
  • 20 g Rucola
  • 4 Ei
Bereiding :
  1. Toast of grill het brood. Snijd een teentje look zeer fijn en meng het met enkele el olijfolie en een snuifje Provençaalse kruiden. Wrijf de broodsneetjes lichtjes in met de lookolie.

  2. Leg een toastje op een warm bord en schik de rucola er op. Snij de tomaten in fijne schijfjes, kruid ze met zeezout en peper uit de molen en leg die op de rucola. Leg een plakje ham en 2 reepjes kaas erop. Besprenkel alles met olijfolie en strooi er fijngesneden basilicum over.

  3. Bak 4 spiegeleieren, kruid ze met peper en zout. Verwarm het gerecht kort in een hete oven en verdeel de eitjes op de toasten.