Kook de spruitjes gaar in kokend water gedurende 10 min. Giet af. Haal uit de kookpot.
Snij de aardappelen in stukjes.
Snij de appelen in stukjes.
Leg de vleeskoek in een ovenschotel en verdeel er de boter in klontjes over.
Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min.
Schakel de oven uit en laat de vleeskoek nog 10 min. rusten.
Kook ondertussen de aardappelen en de appelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet af en prak fijn met een pureestamper.
Verhit de olijfolie in de kookpot waarin u de spruitjes gekookt hebt en bak de spekreepjes gedurende 3 min.
Voeg de gekookte spruitjes toe en laat gedurende 10 min. gaar worden.
Roer de spruitjes en de spekreepjes onder de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Haal de vleeskoek uit de ovenschotel en verwijder het braadvet. Schraap de braadresten los met de kippenbouillon en bind met wat instantsausbinder. Roer 1 koffiel. Mosterd onder de saus.
Snij de vleeskoek in sneetjes, overgiet met de saus en serveer met de spruitjesstoemp.
Tip
Garneer eventueel met grof gehakte walnoten.