Vleesbouillon
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Hak de beenderen in kleinere stukken en snijd de groenten in grove brunoise.
-
Schik de beenderen en spek in een braadslede en laat gedurende 20 min. lichtbruin worden in een oven van 200° C.
-
Wanneer de beenderen lichtbruin zijn, grof versneden groenten bijvoegen en de beenderen instrijken met tomatenpuree. Nog even verder laten kleuren om de wrange smaak uit de puree weg te krijgen. Roer af en toe om.
-
Wanneer alle ingrediënten gekleurd zijn (hoe bruiner, hoe donkerder de saus) wordt alles overgeschept in een kookpot. Ontvet de braadslede, laat de braadsappen los koken met weinig water en giet dit ook in de kookpot.
-
Bevochtig met 1,5 l water en doe er look, een kruidenboeket en peper en zout bij. Ontvet regelmatig de bouillon. Laat gedurende min. 3 uren zachtjes trekken (net niet koken) zonder deksel om uiteindelijk 1 l vleesbouillon over te houden.
-
Steek de bouillon door een punt zeef en bewaar deze in porties in de diepvriezer.