Bijna hetzelfde recept als Rundsstoofvlees op Vlaamse wijze maar hierin zijn groenten meegegaard met het vlees.
Snij de wortelen in stukken.
Breng het abdijbier tot aan het kookpunt en voeg het stoofvlees toe. Kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u 30 min. sudderen. Schep af en toe het schuim weg met een schuimspaan.
Voeg de stukjes wortel, de (diepgevroren) schorseneren en de spruitjes toe.
Laat nog 15 à 30 min. sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn. Zet koel weg.
Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Bind naar smaak met instantsausbinder. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
Dien op met natuuraardappelen.
- Ook lekker met varkensstoofvlees.
- U kan de aardappelen ook in de stoofpot verwerken. Kies dan wel vastkokende aardappelen (bv. Nicola) en voeg ze ongekookt toe wanneer u de stoofschotel opwarmt. Laat dan nog 15 à 20 min. sudderen tot ze gaar zijn.
- U kan ook ± 150 g blokjes gerookt spek meestoven, voor extra smaak.
- Laat uw stoofschotel altijd zachtjes pruttelen. Hevig koken is uit den boze: het vlees wordt niet zo mals en de smaakstoffen gaan verloren.
Dranksuggestie:
Bier: Postel Blond Belgisch abdijbier van hoge gisting (7 % vol.), met zuivere en fruitige aroma's (druiven, sinaas). Aangenaam zachte smaak, met droge hopachtige wort.
Wijn: Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië