Vissoepje met zalm en curry

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 150 g Zalm
  • 1 dl Wijn (Witte...)
  • 1,5 l Bouillon (Vis...)
  • 1 Ui
  • 3 stengels Selder
  • 1/8 Knolselder
  • 1 Appel
  • 2 tl Curry
  • Bieslook
  • De Liaison
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1,5 dl Room
Bereiding :
  1. Snijd de zalm in stukjes van 1,5 cm. (haal er de graatjes uit).

  2. Verwarm 1 dl witte wijn en 2 dl visbouillon tot juist voor het kookpunt en pocheer de zalmstukjes erin. Kruid met pezo.

  3. Snijd de groenten in brunoise en stoof ze glazig zonder te bruinen, bestrooi met de curry. Doe er 13 dl visbouillon bij, alsook het kookvocht van de zalmstukjes. Laat alles 20 min. zachtjes koken onder een deksel.

  4. Mix de soep en werk ze af met een liaison (room lichtjes opkloppen + dooier). Breng op smaak met peper en zout

  5. Verdeel de zalm over de borden en giet de soep erover. Bestrooi met bieslook.