Vismoten met pittige kruiden

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Vis (...moten witte...)
  • 1 Citroen (Sap en schilletje)
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl Zout
  • 2 teentjes Look (In plakjes gesneden)
  • 1 Pepertje (zaadjes verwijderd en fijn gesneden)
  • 2 el Olie
  • Kruiden (Basilicum of dille of peterselie...)
Bereiding :
  1. Elke soort witvis kan gebruikt worden in dit recept: kabeljauw, schol, tilapia, …

  2. Voeg één van de volgende kruiden naar keuze toe: dille, basilicum, peterselie, rucola, koriander. Gember kan
    ook worden toegevoegd.

  3. Marineer de vis in alle ingrediënten.  Verwarm en vet de grill in met olie. Grill de moten 5 minuten aan elke
    zijde totdat ze knapperig en goudkleurig zijn.

  4. Garneren met de kruiden en dien vervolgens op. Sprenkel er voor het opdienen nog wat olie over.