Visburgers

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 750 g Aardappel
  • 750 g Schelvis (Gerookte...)
  • 2 el Peterselie (Gesnipperd)
  • 4 Peperbolletjes (Zwarte)
  • 1 bladje Laurier
  • 150 g Paneermeel
  • 2 el Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Bereiding :
  1. Kook de aardappelen en pureer ze.

  2. Breng ondertussen water aan de kook met de laurier en de peperkorrels. Leg er de vis in en laat 5 minuten garen. Laat uitlekken, verwijder vel en graten.

  3. Verkruimel de vis en vermeng met de aardappelen en de peterselie. Kruid met peper en zout. Vorm 12 visburgers.

  4. Klop de eieren los. Haal de burgers eerst door ei en dan door paneermeel. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.

  5. Verhit de olie en bak de visburgers goudbruin (± 4 minuten aan elke kant).

  6. Tip
  7. Lekker met een gemengde salade of een ratatouille van tomaten, paprika, ui en stoofselder.