Vis in zoetzure saus

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 350 g Visfilet (Kabeljauw, schol of ... in reepjes)
  • 70 cl Olie (Arachide...)
  • 70 mll Bouillon (Kippen...)
  • 1 el Sherry (Droge...of rijstwijn)
  • 1 el Sojasaus (Donkere...)
  • 1 tl Chilibonensaus
  • 1/2 Paprika (Rode... in reepjes)
  • 1 tl Azijn (Rijst... of appelazijn)
  • 2 tl Suiker
  • Lente-ui
Bereiding :
  1. Visfilet in reepjes snijden, rode paprika in reepjes snijden.

  2. Roerbak de visfilet in 2 a 3 minuten goudbruin in de hete wok, in de 70 cl arachideolie.  Laat uitlekken op keukenpapier.  Giet de olie weg en wrijf de wok schoon met keukenpapier. 

  3. Breng 70 ml kippenbouillon aan de kook met 1 eetlepel rijstwijn of Cherry, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1theelepel chilibonensaus, 1/2 rode paprika in reepjes, 1 theelepel rijstazijn of appelazijn en 2 theelepels fijne suiker.

  4. Temper het vuur. Schep de visreepjes bij de saus.  Laat 2 minuten goed doorwarmen. 

  5. Werk af met schuin gesneden lente -uitjes.