Verloren croque met appelen en café glacé

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 6 Vanille-ijs (Bollen)
  • 2 el Bloemsuiker
  • 1 tl Koffie (...extract)
  • 1 el Calvados
  • 2 Appel
  • 2 el Suiker (Bruine...)
  • Citroen (Enkele druppels...sap)
  • 4 sneetje Rozijnenbrood (Dikke sneden)
  • Noten (Bresilienne...)
  • Caramelsaus
  • Boter
  • Het beslag voor de sneden rozijnenbrood
  • 1 Ei
  • 1/2 dl Room
  • 1/2 tl Kaneel
  • Nootmuskaat (Snuifje...)
Bereiding :
  1. Meng het ijs met bloemsuiker, koffie-extract en Calvados. Plaats onmiddellijk in de diepvriezer.

  2. Spoel de appelen, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snij de appel in 4 dikke sneden. Bak ze kort bruin in boter en doe er bruine suiker over en citroensap.

  3. Meng het beslag en week de rozijnensneden er in. Bak ze mooi bruin in weinig boter.

  4. Leg de ‘verloren’ croque op een bord en verdeel de appel er bovenop. Schep een bol café glacé en draai die door bresiliennenootjes; leg die naast het gerecht. Werk af met fijne streepjes karamelsaus.