Venkelsoep met vanille en chili-olie

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 2 Venkel
  • 1 Vanillestok
  • 2,5 dl Melk
  • Boter
  • 3 Sjalot
  • 1 Aardappel (Middelgrote...)
  • 1 blokje Bouillon (Vlees...)
  • 1/2 dl Room
  • 1 scheutje Ricard
  • Zout
  • Peper
  • 1 Chilipeper
  • 3 el Olijfolie
  • Stokbrood
Bereiding :
  1. Laat het vanillestokje (opensnijden en zaadjes eruit halen : alles gebruiken) trekken in warme melk. Verwijder het harde deel en snij de venkel in stukjes van 1 cm. Bewaar de fijne takjes als garnituur.

  2. Snij de sjalotten fijn en stoof ze glazig in boter. Voeg de venkel toe en laat 10 min. meestoven.

  3. Schil de aardappel, snij hem in blokjes en voeg deze en 7,5 dl water met 1 blokje vleesbouillon toe. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  4. Verhit de olie (niet te warm) en fruit daarin de fijngesneden, ontpitte chilipeper.

  5. Voeg de melk, zonder vanillestok, de room en ricard toe aan de soep en mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout

  6. Verdeel de soep in warme borden en druppel er wat chili-olie over. Versier met het venkelgroen. Serveer er stokbrood bij.