Venkelsoep met vanille en chili-olie
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Laat het vanillestokje (opensnijden en zaadjes eruit halen : alles gebruiken) trekken in warme melk. Verwijder het harde deel en snij de venkel in stukjes van 1 cm. Bewaar de fijne takjes als garnituur.
-
Snij de sjalotten fijn en stoof ze glazig in boter. Voeg de venkel toe en laat 10 min. meestoven.
-
Schil de aardappel, snij hem in blokjes en voeg deze en 7,5 dl water met 1 blokje vleesbouillon toe. Laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
-
Verhit de olie (niet te warm) en fruit daarin de fijngesneden, ontpitte chilipeper.
-
Voeg de melk, zonder vanillestok, de room en ricard toe aan de soep en mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout
-
Verdeel de soep in warme borden en druppel er wat chili-olie over. Versier met het venkelgroen. Serveer er stokbrood bij.