Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenswangen in jagersaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.

  2. Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.

  3. Snijd het vlies van de wangen en kleur het vlees in een casserole met de bruisende boter.

  4. Kruid de wangen met peper en zout.

  5. Verwijder het zwoerd van de lapjes spek en snijd het spek in reepjes.

  6. Haal de wangetjes uit de casserole en zet ze even aan de kant. Bak vervolgens de stukjes spek in dezelfde casserole.

  7. Pel de uitjes en snijd ze doormidden (of in vieren). Laat ze meestoven met het spek.

  8. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Voeg ook toe aan de casserole.

  9. Bestrooi het geheel met bloem.

  10. Voeg de wangen er opnieuw aan toe en blus het geheel met een flinke scheut rode wijn (ongeveer 2 dl) en een scheutje marsala (ongeveer 1 dl).

  11. Maak een bouquet garni van enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Voeg er de bouquet garni aan toe met de gekneusde peper, de kruidnagels, de gekneusde jeneverbessen en de scherpe mosterd.

    TIP Kneus de jeneverbessen met de onderkant van een bord.
  12. Snijd het witloof fijn en doe ze in een mengkom.

  13. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.

  14. Voeg de waterkers toe aan de witloof en breng de salade op smaak met de dragonazijn, de slaolie, zout en peper. Meng het geheel onder elkaar.

  15. Haal de casserole uit de oven.

  16. Vis de bouquet garni eruit en schep de varkenswangetjes met wat saus op een bord. Serveer er de witloofsalade, de kroketten en een lepel mayonaise bij.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.