Varkensvlees in een zoutkorst (Lomo a la sal)

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 1 kg Varkenvlees (aan een stuk)
  • 2 kg Zout (Grof...)
  • 1 tl Paprikapoeder (Pimento Dulce)
  • Peper (Zwarte...)
  • Rozemarijn
  • Tijm
Bereiding :
  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.

  2. Leg de helft van het zout op de bodem van een ovenschaal.

  3. Wrijf het varkensvlees in met het paprikapoeder, peper en kruiden en leg het op het zout. Bedek het volledig met de rest van het zout dat lichtjes vochtig is gemaakt.

  4. Bak 25 minuten in de oven. Haal het uit de zoutkorst en snijd het in dunne plakken.

  5. U kunt het vlees ook op lage temperatuur gaar laten worden. Verwarm in dit geval de oven maar tot 140ºC en laat het vlees 1,5 uur bakken.