Varkensribstuk in zoutkorst
Ingrediënten :
Bereiding :
-
De avond van te voren:
Pel de sjalotten en knoflook en pureer ze met olijfolie en sojasaus. Gebruik van de citroengras alleen het sappige deel en hak deze fijn en meng door de saus.
-
Prik het vlees over het hele oppervlak met een mes in en masseer de marinade in het vlees.
De dag zelf:
-
Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast en verwijder de folie. (Laat het eventueel losjes over het vlees liggen).
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Leg het vlees voor je het gaat bakken op een bakplaat en verdeel de dragon erover.
-
Meng het zout met de witte wijn, en druk dit zoutmengsel over het vlees zodat dat helemaal bedekt is.
-
Braad het vlees 1 uur en 45 minuten op 160 graden in de oven.
-
Breek de harde zoutkorst aan tafel open.