Varkensmignonnettes met Tempelier-bier en broccoligratin
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
- Snij de broccoli ’s in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Verwijder de korst van de kaas en snij in fijne repen.
Bereiding:
-
Doe de krieltjes, de broccoliroosjes en de hamreepjes in een ovenschotel.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg al roerend en beetje bij beetje de koude melk toe tot u een homogene saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg 1/2 van de kaas toe en roer tot hij gesmolten is.
-
Giet de kaassaus over de krieltjes en de broccoli en verdeel er de rest van de kaas over. Zet de schotel ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de mignonnettes langs elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten toe en laat nog ± 10 min. gaar worden.
-
Haal het vlees uit de pan en blus met het bier en 1/2 dl water. Schraap de braadresten los en roer er de Luikse siroop onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
Afwerking
-
Verdeel de mignonnettes en de saus over de borden en geef er de broccoligratin bij.