Varkensmignonette met gebakken zoetzure bloemkool en rijst

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Varkensmignonette
  • 2 dl Bouillon (Vlees...)
  • 1/2 Bloemkool
  • 1 bosje Lente-ui
  • 1/2 Paprika (Rode...)
  • 1 Pepertje (Rood...)
  • 2 el Azijn
  • 3 el Suiker
  • 200 g Rijst
  • 3 Sjalot
  • 1 blokje Bouillon (Kippen...)
  • 1 bosje Peterselie (Platte...)
  • Boter
  • Olijfolie
  • Blanke roux
Bereiding :
  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook ze halfgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Kuis de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Maak een grove brunoise van de paprika en snijd de peper fijn (opgepast voor de ogen).

  2. Verhit in een pan olijfolie en stoof er de bloemkool in. Doe de lente-uitjes, paprika en peper erbij. Kruid met peper en zout en werk af met azijn en suiker. Houd apart.

  3. Stoof 3 fijngesneden sjalotten aan in olijfolie, zonder te bruinen en doe de rijst erbij. Giet er 4 dl water bij + 1 blokje kippenbouillon. De rijst is gaar wanneer het vocht opgenomen is.

  4. Kruid de mignonetten en bak ze bruin in weinig boter. Houd ze warm in de oven, blus de pan met 2 dl vleesbouillon en dik de saus met blanke roux. Verwarm de bloemkolen opnieuw in de saus en smaak ze af met peper en zout, azijn en suiker

  5. Dresseer de rijst in een ring, leg er een schep groenten bij en verdeel het vlees. Versier met een takje groen.