Varkensmignonette met gebakken zoetzure bloemkool en rijst
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook ze halfgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Kuis de lente-uitjes en snijd ze in ringen. Maak een grove brunoise van de paprika en snijd de peper fijn (opgepast voor de ogen).
-
Verhit in een pan olijfolie en stoof er de bloemkool in. Doe de lente-uitjes, paprika en peper erbij. Kruid met peper en zout en werk af met azijn en suiker. Houd apart.
-
Stoof 3 fijngesneden sjalotten aan in olijfolie, zonder te bruinen en doe de rijst erbij. Giet er 4 dl water bij + 1 blokje kippenbouillon. De rijst is gaar wanneer het vocht opgenomen is.
-
Kruid de mignonetten en bak ze bruin in weinig boter. Houd ze warm in de oven, blus de pan met 2 dl vleesbouillon en dik de saus met blanke roux. Verwarm de bloemkolen opnieuw in de saus en smaak ze af met peper en zout, azijn en suiker
-
Dresseer de rijst in een ring, leg er een schep groenten bij en verdeel het vlees. Versier met een takje groen.