Varkensmignonette met gebakken witloof en aardappelplakjes

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Varkensmignonette
  • 8 stronken Witloof
  • 600 g Aardappel
  • 2 dl Fond (Bruine...)
  • 1 dl Wijn (Rode...)
  • Roux (Bruine...)
  • Peper
  • Zout
  • Provencaalse kruiden
Bereiding :
  1. Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water gaar, laat ze lichtjes afkoelen en pel ze.

  2. Snij het witloof in 2 en haal de harde kern uit het witloof. Snij het witloof in fijne reepjes (julienne). Bak ze goudbruin in hete boter.

  3. Schroei de mignonetten dicht aan beide zijden. Deglaceer de pan met bruine fond en rode wijn. Maak de saus dikker met bruine roux.

  4. Snijd de aardappelen in plakjes van ½ cm snijden en bak ze voorzichtig in boter, kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden.

  5. Leg een torentje witloof op een warm bord, leg het vlees er schuin tegen en verdeel de aardappelschijfjes. Giet er saus rond.